hello@smooshena.com | 095 5219 501

Uvjeti pružanja usluge

UVJETI PRUŽANJA USLUGA

DEFINICIJA

Ova definicija bi vam trebala pomoći da razumijete naše Opće Uvjete poslovanja. Kada kažemo “tvrtka”, “prodavatelj”, “mi”, “nas”, “naš” i “Smooshena”, onda govorimo o tvrtki Element jedan d.o.o., s adresom sjedišta Ivanićgradska ulica 34, 10000 Zagreb, Hrvatska.

Molimo Vas da se prije početka korištenja Internet stranica www.smooshena.com (u nastavku “stranice” ili “web stranice”) upoznate s ovim Općim uvjetima korištenja stranica. Imate li bilo kakva pitanja ili nejasnoće vezane za uvjete korištenja, molimo da nam se obratite na e-mail adresu: hello@smooshena.com.

OPĆENITO

Ovi Opći Uvjeti korištenja propisuju uvjete i pravila koji se odnose na korištenje internetskih stranica www.smooshena.com i njenih podomena i pod-direktorija od strane krajnjih korisnika. Ovi Opći Uvjeti se odnose na ovu web stranice, kao i na sve druge web stranice ili mobilne aplikacije koje su u našem posjeduju ili kojima mi upravljamo (posebno “Web stranica” i zajedno “Web stranice”). “Web stranice” uključuju same web stranice i sve web stranice, interaktivne značajke, aplikacije, widgete, blogove, društvene mreže, poveznice na društvene mreže ili druge online, mobilne ili bežične ponude koje postavljaju vezu s ovim Općim Uvjetima, bilo da se pristupa putem računala, mobilnog uređaja ili druge tehnologije. Korištenjem ovih internetskih stranica, krajnji korisnici iskazuju da se slažu s ovdje iznesenim uvjetima i pravilima te pristaju na korištenje web stranica.

Pravo korištenja web stranica osobno je pravo krajnjeg korisnika, i ne može se ni na koji način prenositi na druge fizičke ili pravne osobe. Krajnji korisnik osobno je odgovoran za zaštitu povjerljivosti lozinki, na mjestima gdje one kao takve postoje. Krajnji korisnik je upoznat sa činjenicom da, iako je internet općenito sigurna okolina, ponekad dolazi do prekida usluga, ili do događaja koji su izvan naše kontrole. Stoga, mi ne možemo biti odgovorni za bilo kakav gubitak podataka do kojeg može doći za vrijeme prijenosa informacija na internetu. Iako je naš cilj ove internetske stranice učiniti dostupnom 24 sata dnevno i to 7 dana u tjednu, internetske stranice ponekad možda neće biti dostupne zbog bilo kojeg razloga, uključujući i njihovo rutinsko održavanje. Krajnji korisnik se slaže i prihvaća da zbog razloga, koji su kako pod, tako i izvan naše kontrole, pristup internetskim stranicama ponekad može biti u prekidu, privremeno nedostupan ili isključen.

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku izmijeniti ili ukinuti bilo koji segment poslovanja, uključujući, i bez ograničenja, sadržaj, vrijeme dostupnosti, kao i opremu potrebnu za pristup ili korištenje stranica. Nadalje, možemo prestati slati bilo koji dio informacija, ili bilo koju vrstu informacija, možemo promijeniti ili ukinuti bilo koji način prijenosa podataka te možemo promijeniti brzine prijenosa podataka, kao i bilo koje njihove druge karakteristike.

Pravni sporovi koji mogu nastati, kao posljedica korištenja (osim ako posebnim ugovorom nije drugačije navedeno) u nadležnosti su suda u Zagrebu, i rješavaju se u skladu s pozitivnim propisima Republike Hrvatske. Korištenjem ovih internetskih stranica krajnji korisnik pristaje da je bilo koji spor ili zahtjev, proizašao iz, ili koji je u vezi s ovim Uvjetima, ili u vezi s njihovim provođenjem, u nadležnosti suda u Zagrebu.

Korištenjem ovih internetskih stranica izjavljujete da ste upoznati i suglasni s ovdje iznesenim uvjetima poslovanja i pravilima. Ukoliko se s ovdje navedenim uvjetima korištenja i pravilima ne slažete, molimo vas da se suzdržite od uporabe ovih internetskih stranica.

PROMJENA UVJETA

Zadržavamo pravo u bilo kojem trenutku, i bez prethodne obavijesti, ukoliko to smatramo potrebnim, ukinuti ili izmijeniti bilo koji od ovdje navedenih Općih Uvjeta i/ili Pravila o privatnosti podataka. Stoga, savjetujemo korisnike da s vremena na vrijeme ponovo pročitaju informacije sadržane u Općim Uvjetima i Pravilima o privatnosti podataka, a kako bi ostali informirani o takvim promjenama.

Napominjemo da ukoliko dođe do promijene Općih Uvjeta korištenja i Pravila o privatnosti, i vi nastavite koristiti naše internetske stranice, podrazumijeva se da prihvaćate Opće Uvjete poslovanja i Pravila o privatnosti koji su trenutno važeći. Bilo kakva izmjena ili brisanje uvjeta i pravila korištenja stupit će na snagu odmah nakon što bude objavljena na stranicama. Bilo kakvo korištenje ovih internetskih stranica od strane krajnjeg korisnika nakon takve obavijesti podrazumijevat će se kao prihvaćanje tih promjena.

OPREMA

Krajnji korisnik je odgovoran za nabavu i održavanje svoje računalne opreme, uključujući sav softver i hardver koji posjeduje i koji koristi, kao i drugu opremu potrebnu za pristup i korištenje ovih Internetskih stranica te sve sa tim povezane troškove. Mi nismo odgovorni za bilo kakva oštećenja opreme krajnjeg korisnika koja mogu nastati kao posljedica korištenja ovih Internetskih stranica.

PONAŠANJE KRAJNJEG KORISNIKA

Zabranjuje se prenošenje i objavljivanje opscenih, uvredljivih, vulgarnih, prijetećih ili nepristojnih ili na drugi način neprihvatljivih ili protuzakonitih sadržaja, kao niti onih koji krše neka od prava bilo koje strane ili sadrže viruse ili drugi štetan materijal. Korisnici preuzimaju odgovornost za svaku štetu koja je posljedica kršenja nekog prava ili za drugu vrstu štete koja bi iz toga mogla proizaći. Također, pridržavamo pravo (ali ne i obvezu) da korisničke poruke u cijelosti ili djelomično izbrišemo.

INTELEKTUALNO VLASNIŠTVO

Sadržaj ove lokacije zaštićen je autorskim pravom koje pripada tvrtki Element jedan d.o.o. ( www.smooshena.com). Tvrtka Element jedan d.o.o. također posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja ove lokacije.

Ova lokacija sadrži zaštitne znakove, imena pojedinaca i drugo slično intelektualno vlasništvo u posjedu tvrtke Element jedan d.o.o.. Sve fotografije, slike, biografski podaci osoba i ostali materijali koji se pojavljuju na ovim internet stranicama isključivo su vlasništvo tvrtke Element jedan d.o.o..

Autorsko pravo na sve materijale koji se nalaze na internet stranicama pridržava tvrtka Element jedan d.o.o.. Dopuštenje se daje medijskim subjektima radi upotrebe materijala isključivo u uredničke i promidžbene svrhe objavljivanja u novinama, časopisima i elektronskim medijima. Također nije dopuštena uporaba bilo kojeg materijala s ovih stranica u svezi s prodajom ili nuđenjem proizvoda ili usluga bilo koje vrste.

ODGOVORNOST

Tvrtka Element jedan d.o.o. ne odgovara za štetu ili povredu (uključujući, ali ne isključivo, posebnu ili posljedičnu štetu) koja nastane kao rezultat korištenja ili nemogućnosti korištenja bilo kojeg dijela web lokacije. Element jedan d.o.o. će uložiti razuman napor kako bi se na njegovoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost.

IZJAVA O POVJERLJIVOSTI PODATAKA

U tvrtki Element jedan d.o.o. obavezujemo se da ćemo čuvati privatnost svih naših korisnika. Prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima/korisnicima i informiramo kupce o načinu njihova korištenja.

Redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o uporabi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Registracijom na našoj web stranici krajnji korisnici pristaju da njihove podatke koristimo u marketinške svrhe.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Pročitajte više u našim Pravilima o privatnosti.

PRAVO IZMJENE SADRŽAJA

Zadržavamo pravo izmjene sadržaja web stranica na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga i neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena. Poštujemo privatnost posjetitelja na našoj web stranici i prikupljat će samo osobne podatke kroz dobrovoljnu registraciju kao što su npr. ime, adresa, oib, broj mobitela, telefonski broj ili e-mail adresa. Ti će se podaci koristiti za udovoljavanje pojedinačnim zahtjevima za informacijama, a bit će utemeljenje za bolje razumijevanje potreba korisnika, a radi unaprjeđenja proizvoda i usluga.

UVJETI PRODAJE, CIJENE I PLAĆANJE

Kupac može postati svaka punoljetna i poslovno sposobna osoba koja prihvaća uvjete prodaje, što se potvrđuje narudžbom artikala. Prihvaćanje uvjete prodaje kupac potvrđuje narudžbom artikala putem webshopa. Kupoprodajni ugovorni proces postaje pravovaljan nakon primitka pošiljke.

Sve cijene su maloprodajne i izražene u kunama. Cijene su podložne promjenama bez prethodne najave.

Plaćanje virmanom — Nakon što Kupac odabere ovaj način plaćanja, Prodavatelj će Kupcu poslati e-mail s potvrdom narudžbe i podacima za uplatu. Kupac je dužni iznos obvezan uplatiti Prodavatelju najkasnije u roku od 3 dana računajući od dana primitka Prodavateljeva e-maila. Uplatu Kupac može izvršiti putem Internet bankarstva ili u slučaju da Kupac ne koristi e-banking, na bilo kojem platnom mjestu; u banci, pošti ili Fini. Prodavatelj naručenu robu šalje Kupcu tek po izvršenoj uplati cijene. Uplata se smatra izvršenom danom doznake sredstava na račun Prodavatelja. Ukoliko uplata ne bi bila izvršena u gore navedenom roku smatra se da je Kupac odustao od narudžbe te Prodavatelj robu nije dužan isporučiti.

POVRAT ROBE ILI ZAMJENA

Kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora bez navođenja razloga samo ako roba nije bila otpečaćena nakon dostave,te se nalazi u originalnom pakiranju (trgovačko pakiranje u kojem je roba i dostavljena).

Jednostrani raskid Ugovora moguć je u roku 14 dana od dana primitka pošiljke, slanjem Obrasca za jednostrani raskid ugovora (dalje: Obrazac) čiji je sadržaj propisan Pravilnikom o sadržaju i obliku obavijesti o pravu potrošača na jednostrani raskid ugovora sklopljenih na daljinu i ugovora sklopljenih izvan poslovnih prostorija (NN 72/2014), a dostupan je na ovdje u pdf formatu.

Kupac obavijest o raskidu može dostaviti putem elektroničke pošte na e-mail: hello@smooshena.com.

Kupac je dužan vratiti robu na adresu Prodavatelja Element jedan d.o.o., Ivanićgradska ulica 34., 10000 Zagreb, Hrvatska bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je poslao ispunjeni Obrazac. Izravne troškove povrata robe snosi Kupac.

Prodavatelj povrat novca vrši načinom na koji je uplata izvršena, tj. uplatom na račun i to isključivo nakon primitka vraćene robe.

REKLAMACIJE

Prodavatelj odgovara za materijalne nedostatke proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima. Reklamacije se zaprimaju u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte, na adresu: Element jedan d.o.o., Ivanićgradska ulica 34., 10000 Zagreb, Hrvatska ili na e-mail adresu: hello@smooshena.com.

U slučaju kada je isporučen proizvod koji nije naručen Kupac ima pravo na povrat proizvoda u roku od 8 (osam) kalendarskih dana od dana dostave proizvoda. Trošak povrata proizvoda i ponovne isporuke naručenog proizvoda snosi Prodavatelj.

Ako Prodavatelj utvrdi da je reklamacija bila neosnovana, trošak povrata robe snosi Kupac.

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača (Narodne novine br. 41/14, 110/15), Element jedan d.o.o. obavještava potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti u pisanoj formi putem pošte ili elektroničke pošte, na adresu: Element jedan d.o.o., Ivanićgradska ulica 34., 10000 Zagreb, Hrvatska ili na e-mail adresu: hello@smooshena.com.

Element jedan d.o.o. se obvezuje u pisanom obliku odgovoriti na prigovore u roku od 15 dana od dana zaprimanja prigovora. Kako bi Prodavatelj tu svoju obvezu mogao izvršiti Kupac u prigovoru treba navesti svoje točne kontakt podatke.

Prilikom povrata proizvod mora biti zapakiran u original ambalaži. Moguća oštećenja koja bi nastala pri prijevozu idu na rizik i trošak kupca. Prodavatelj ne odgovara za izgubljenu robu koju je Kupac poslao.

OBAVIJEST POTROŠAČIMA O NAČINU PODNOŠENJA PISANIH PRIGOVORA

Sukladno članku 10. Zakona o zaštiti potrošača (Nar. nov., br. 41/14.) obavještavamo potrošače da nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu iskazati prigovorom u pisanoj formi pri čemu ćemo bez odgađanja pisano potvrditi primitak prigovora.

Prigovor možete napraviti na adresu Element jedan d.o.o., Ivanićgradska ulica 34., 10000 Zagreb, Hrvatska ili na e-mail adresu: hello@smooshena.com.

Na Vaš prigovor odgovorit ćemo u roku od 15 dana.

NARUDŽBE I DOSTAVE

Naručenu robu šaljemo po uplati na adresu označenu kao adresa dostave. Dostava proizvoda vrši se dostavnom službom DPD CROATIA d.o.o. ili putem Hrvatske Pošte. Kako bi paket mogao biti uredno dostavljen Kupac je dužan navesti točnu i potpunu dostavnu adresu. Rok dostave unutar Hrvatske je od 7 radnih dana, osim otoka, gdje dostava može trajati duže, i ekstremnih vremenskih uvjeta (snijeg, poplave itd).

Dostava za Kupce sa području Hrvatske je besplatna.  O visini iznosa troška poštarine za dostavu u inozemstvo šaljemo obavijest na upit. Upit vezano uz trošak inozemne dostave postavite na hello@smooshena.com.

Kupac je dužan prilikom preuzimanja robe provjeriti eventualna oštećenja i odmah ih reklamirati dostavljaču koji je robu dostavio, odnosno odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja. Ako Kupac odbije primiti robu ili je ne podigne nakon što mu je ostavljena obavijest o pošiljci koju je naručio, dužan je Prodavatelju naknaditi sve troškove vezane uz takvu isporuku.

U pojedinačnim slučajevima, zbog velike potražnje, moguće je da neki od naručenih proizvoda ne mogu biti isporučeni, odnosno da su neki od proizvoda iz ponude u potpunosti ili djelomice rasprodani. U slučaju rasprodanih proizvoda, Kupac će biti obaviješten putem telefona ili faksom, elektronskom poštom ili sms-om. Također u pojedinačnim slučajevima Kupcu može kasniti isporuka zbog logističko-distribucijske organizacije kurirske službe na što Prodavatelj ne može utjecati.

KONTAKT

Element jedan d.o.o.
Adresa: Ivanićgradska 34, 10000 Zagreb, Hrvatska
Mobitel: +385 95 5219 501
E-mail: hello@smooshena.com
PDV ID broj/VAT no.: HR 04944921195